Hoe ontvang je email in Windows 7

Standaard bevat Windows 7  geen e-mailprogramma. Dus hoe ontvang je email in Windows 7? Je hebt hiervoor een aantal opties.

Webmail

De meeste internetproviders hebben een mogelijkheid om gebruik te maken van webmail. Je logt dan in op een bepaalde website bij de provider en je kunt mailen vanuit de internetbrowser. Handig om overal ter wereld toch je email te benaderen en te gebruiken. Een nadeel hierbij is dat de ruimte die je krijgt van je internetprovider snel vol raakt. Deze ruimte is vaak beperkt.

Wil je toch gebruik maken van een programma op je pc, dan zijn er de volgenden verschillende mogelijkheden.

Windows Live Mail

Windows Live Mail is een gratis toepassing van Microsoft die je via Microsoft Update kunt downloaden. Je kunt Windows Live Mail ook downloaden via de Windows Live site. Dit programma werkt vrijwel hetzelfde als Outlook en Outlook Express. Je installeert Windows Live Mail, stelt een emailaccount in en je kunt direct in Windows 7 mailen.

Mozilla Thunderbird 2

Mozilla Thunderbird is een zusje van de Mozilla Firefox browser. Open Source, dus je kunt ook dit mailpakket gratis downloaden. Mozilla Thunderbird 2 kun je gratis downloaden via de Mozilla website. Waarom gebruik maken van Thunderbird? Mozilla wil met zijn pakket van programma’s de veiligheid op de computer vergroten. Dit doen ze samen met een grote groep programmeurs die vrijwillig hun bijdrage geven aan de ontwikkeling van dit pakket. Daarnaast zijn er verschillende extra toevoegingen beschikbaar die nieuwe functies leveren voor je mailprogramma.

Outlook 2007

Naast gratis mogelijkheden kun je gebruik maken van Outlook 2007. Dit programma zit standaard meegeleverd in Microsoft Office 2007. Dit pakket is niet gratis. Meer over Office 2007 kun je vinden op de Microsoft Office website.

Gratis maildiensten als Gmail en Hotmail

Naast webmail van je internetprovider en gebruik maken van een mailprogramma op de computer kun je ook gebruik maken van gratis diensten als Gmail en Hotmail. Je krijgt dan een grote mailbox van respectievelijk Google of Microsoft. Deze diensten komen het meest overeen met webmail. Ook hiermee kun je wereldwijd mailen via het internet. Gmail heeft hierbij mijn voorkeur. Het is overzichtelijk, makkelijk in gebruik voor mensen die nog niet handig zijn met computers en bovenal gratis.

Zo zie je maar dat je ondanks het ontbreken van een mailprogramma in Windows 7 je toch verschillende mogelijkheden hebt om te e-mailen. In een aantal vervolg artikelen leg ik uit hoe je Windows Live Mail en Mozilla Thunderbird 2 kunt installeren in Windows 7.

Over de auteur

Ben je op zoek naar handige computer en internet tips? Dan zit je op Ekkie.nl goed. Allerlei onderwerpen die met deze technieken te maken hebben komen op Ekkie.nl aan bod.